Start nu met
VERANTWOORD
sporten!

Thijs & Celina plaatsen zich voor NK Judo

14-03-2015, Ede - Gisteren vonden in sporthal `t Riet de voorrondes plaats voor de NK judo tot 18 jaar. Sport & Bewegen Vianen, Tijs van den Dool, Thomas van Montfoort en Celina Havers.

Tijs en Thomas, allebei uitkomend in de klasse tot 81 kilogram begonnen zijde sterk hun toernooi. En liepen door tot de halve finale. In de halve finale hebben beide judoka`s sterk staan judoën en hebben gevochten voor wat ze waard waren. Thomas verloor de halve finale en ook Tijs had even een moment van zwakte in zijn partij waardoor ze allebei waren veroordeeld tot de strijd om het brons. Tijs wist deze laatste partij met grote overtuiging te winnen en had zijn tegenstander binnen de halve minuut in ippon gegooid en eiste daarmee de bronnenplak op. Thomas had minder geluk en verloor deze partij en moest genoegen nemen met de 5e plaats.

Celina Havers moest samen met Fabienne Klaster in een best of three uitmaken wie de beste was in hun poule. Staande was Celina de sterkste, maar op de grond moest ze het afleggen tegen de judoka uit Zegveld. Het werd uit eindelijk 2 - 1 in het voordeel van Fabienne en was het de tweede plaats die restte voor Celina.

De medaille winnaars strijden over drie weken voor de ere plaatsen op het NK te Leek.