Start nu met
VERANTWOORD
sporten!

Successen op het DK -12

Nils, Nikki, Mats & Liam

Zaterdag 12 oktober deden 4 judoka`s van Sport en Bewegen Vianen mee aan het districtskampioensschap tot 12 jaar.

Liam Gomez beet het spits af in de ochtendgroep. LIam was de de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde verloor liam van de latere kampioen. In de herkansingsronde ging Liam op jacht naar de bronzen plak. Liam wist in deze herkansingsronde nog twee partijen voortijdig te beslissen op ippon, maar strande in zijn vierde wedstrijd en eindigde daarmee op de 9e plaats.

In de middag was het de beurt aan Nils Vleeming, Mats Luiten & Nikki Los

Nils Vleeming vocht samen met Dylano Nicolaas om de titel in Ede. Nadat ze beide een partij op ippon hadden gewonnen kwam er een beslissende derde partij. In deze partij kwam Nils ongelukkig in een houdgreep en moest genoegen nemen met een zilveren plak.

Mats Luiten wist als zijn partijen in de voorronde te winnen. En mocht zich aan het einde van de middag opmaken voor de finale. In deze finale ging hij nog goed van start, maar moest uiteindelijk toch de winst laten aan zijn tegenstander. Dus een zilveren plak voor Mats.

Ook Nikki los ging op jacht naar goud op haar verjaardag. Haar eerste tegenstander gaf geen cadeautjes weg en ging zelf met de winst aan de haal. En daarmee moest Nikki naar de herkansingsronde. In deze herkansingsronde won Nikki alles wat er maar te winnen viel. en eiste daarmee de bronzen plak op en dus de derde plaats op het DK.

Uitslag:
Liam Gomez 9e
Mats Luiten 2e
Nils Vleeming 2e
Nikki Los 3e

< terug naar nieuwsoverzicht