Start nu met
VERANTWOORD
sporten!

Pepernotentoernooi

Zaterdag 30 november deden er 18 judoka`s van Sport en Bewegen Vianen mee aan het Pepernoten toernooi in Maartensdijk.
De ochtend van dit toernooi staat vooral in het teken van de beginnende wedstrijdjudoka’s. ’s middags komen de judoka’s met wat meer wedstrijdervaring aan bod.

In de eerste groep was Sport en Bewegen Vianen vertegenwoordig met 7 judoka’s. Alle judoka’s waren erg opdreef en wisten allemaal wel een partij te winnen. Een van de judoka’s die opviel was Tom de Zwaan, hij behaalde door 3 mooie ippons een goude plak. Verder werd Thijs Grund tweede en Pepijn Jacops, Guus Meijdam, Thom van de Heuvel, Lucas van der Linden en Mika Kramer allemaal derde.

In de tweede groep was Sport en Bewegen Vianen wederom met 7 judoka’s vertegenwoordig. Ook in deze groep waren de judoka’s erg in vorm en lieten zij allemaal goed en mooi judo zien. De coaches waren ook erg onder de indruk van Britt van Gelderen, die pas een aantal weken op judo zit. Ze liet erg leuk judo zien en bewees daarmee dat ook meisjes erg fel de strijd aan kunnen gaan. Mede hierdoor haalde Britt een mooie gouden plak. Verder werd Tom Roest eerste, Stan Werring tweede en Mattijn Molennaar, Timo Vissers, Nick van der Griend, Wessel Peek allen derde.

In de laatste groepen was Sport en Bewegen vertegenwoordig met 4 judoka’s. De jongens lieten erg leuk judo zien. Vooral Jaimy van Bruggen sprong er tussen uit. Er was vandaag ook een stijlprijs te winnen en de coaches hadden het gevoel dat Jaimy die vandaag wel eens zou kunnen winnen. Jaimy won namelijk al zijn partijen met prachtige Ippons. Hij werd uiteindelijk eerste van zijn poule en hij mocht ook nog de stijlprijs in ontvangst nemen. Overige prijzen werden behaald door Wout Ruitenbeek, hij werd tweede. Wesley Kwint en Daan Willemsen werden derde.

< terug naar nieuwsoverzicht