Start nu met
VERANTWOORD
sporten!

Int. Open Alkmaar

Vandaag, 13 oktober reisden 3 judoka`s van Sport en Bewegen af naar het noorden om deel te nemen aan het internationale open judotoernooi te Alkmaar.

Sten Luiten was de eerste die de mat mocht betreden. Sten had het niet etroffen met zijn loting, maar hij wist knap stand te houden en wist de partij uit te judoën. De winst ging wel naar de tegenstander en Sten mocht door in de verliezerspoule.
Hierin kwam Sten tegen een Fransman. Deze werd vakkundig door Sten in ippon gegooid en ook de volgende tegenstander ging voortijdig de mat af. Sten kreeg in zijn laatste partij niet de pakking die hij graag wilde en verloor. Einde toernooi voor Sten.

Ook Patrick van der Sluizsen stond lekker te judoën in Alkmaar. Hij begon zijn toernooi sterk met een nette ippon. In zijn tweede partij zette hij dit sterke judo door, maar kwam op de grond ongelukkig in een verwurging en moest aftikken.
In zijn derde partij was Patrick weer opzoek naar het goede gevoel van de eerst partij. Maar hij kon geen vuist meer maken en moest ook in deze partij aftikken in een verwurging.

Het was vandaag wel de dag van Timo Hoedeman. Ondanks het verlies in zijn eerste wedstrijd was hij hel duidelijk aanwezig in deze partij en liet hij goed zien waar we de laatste weken aan hebben gewerkt. Dit kwam er in de volgende 4 partijen wel uit. Timo domineerde deze partijen met en uitstekende kumi-kata.
Na deze vier winstpartijen op rij had Timo het brons al op zak. Hij mocht nog een keer de mat op om te kijken of hij het zilver van de nummer twee af kon pakken. Maar vaatje was leeg bij Timo en hij verloor deze partij. Maar hij kan terug kijken op een geslaagd toernooi.

Uitslag:
Timo Hoedeman 3e

< terug naar nieuwsoverzicht