Start nu met
VERANTWOORD
sporten!

DK senioren

Zaterdag 21 september districtkampioenschappen judo voor senioren. Sportschool Sport en Bewegen was met 6 judoka's vertegenwoordigd.

Koen van den ijssel en Mike Delpeut in de klasse -66 kg. Sjoerd mak, Alek Mol en Timo Hoedeman -81 kg. Rick van Zanten in de gewichtsklasse -100 kg.
De 4 beste judoka's in elk gewicht plaatst zich voor het nationaal-kwalifikatietoernooi over 2 weken in Eindhoven.

Het resultaat mocht er zijn, 3 judoka`s wisten zich te plaatsen.

Rick van Zanten was prima op dreef en wist in de finale zijn grote concurrent van top judo Nijmegen met een vol punt ippon te verslaan. Rick mag zich een jaar lang Mid.nederlandskampioen noemen.

Ook Sjoerd Mak en Timo Hoedeman (16 jaar) streden voor wat ze waard waren, beide verloren een partij in de voorronde maar kwamen via de herkansing sterk terug.
Sjoerd moest tegen clubgenoot Alek Mol (16 jaar) strijden om het brons. Jonkie Alek kwam voor te staan maar Sjoerd wist de partij naar zich toe te trekken en eindigde op een keurige derde plaats.

Timo kon ook nog derde eindigen en moest daarvoor een opponent van top judo utrecht verslaan. Hoedeman was heer en meester en met een vol punt ippon na een mooie overname mocht hij het brons omhangen.

Koen en Mike kwamen in een hele grote poule nog iets te kort en stranden in de voorronde.

< terug naar nieuwsoverzicht