Start nu met
VERANTWOORD
sporten!

Amerhal Judotoernooi

Zondag 29 september 2013
Zes judoka's van Sportschool Sport en bewegen deden mee aan een groot judotoernooi te Made. Er waren ca 600 judoka's vanuit het hele land en zelfs uit Frankrijk.
Mats Luiten startte zeer sterk en versloeg zijn tegenstanders met mooie overname-technieken. In zijn laatste partij stond hij al snel voor met een wazari (7 punten.) Helaas liet hij zich in de allerlaatste seconde verrassen en verloor hij alsnog met een ippon (10 punten) Dit betekende dat hij op een welverdiende 3e plaats kwam te staan.
Sten Luiten won zijn eerste partij met een houdgreep, daarna ging het wat moeizamer en moest hij er hard voor knokken om een derde prijs te veroveren.
De gewichtsklasse tot 81 kg was samengevoegd met klasse -90 kg. Dit betekende dat Timo Hoedeman (80 kg) meteen vol aan de bak moest. En dat deed hij dan ook! Zijn eerste partij won hij binnen dertig seconde met een schitterende uchi mata.
Ook daarna bleef Timo sterk judo├źn. Hij verloor zijn laatste wedstrijd met en verwurging en ging uiteindelijk met een bronzen plak naar huis.
Sam Florie, Tijs van den Dool en Patrick v.d. Sluiszen hebben mooie partijen gejudood, maar kwamen deze dag niet verder dan een vierde plaats. Jongens gaat zo door!!

< terug naar nieuwsoverzicht